TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Verzekeringen in Catalonië

Als u overweegt een tweede huis te kopen in Catalonië of te emigreren naar Catalonië zult u zich moeten verzekeren, zeker als u een bedrijf begint en ingezetene wordt moet u het een en ander goed regelen.


Ziektekosten

Er is een standaard pakket maar uiteraard kunt u ook kiezen voor een uitgebreider pakket en een tandartsverzekering. De contractsperiode is telkens een jaar maar net als in Nederland moet men u wel accepteren, als u ongezond bent loopt u het risico bij overstappen niet te worden verzekerd.
De hoogte van de premie hangt af van de aanvrager, er is ook een gezinspolis.
Reken op een premie per persoon van 70 euro per maand.


Verzekering van uw huis

U verzekert uw huis net als in Nederland tegen brand en inbraak. Soms wordt als eis gesteld dat uw huis op de beneden verdieping tralies of een hekwerk heeft.
De premie van de polis hangt af van de waarde van het huis, de inboedel en het risico dat u wilt afdekken want u kunt uiteraard kiezen voor een 'opstal' constructie tot en met een complete polis. Als u een hypotheek neemt bent u verplicht een opstalverzekering af te sluiten.


Levensverzekering

Een levensverzekering in Catalonië is vergelijkbaar met die in Nederland, deze verzekert u van een onbezorgde oude dag of u en uw gezinsleden van een goede begrafenis of erfrente. Het is zelfs mogelijk schulden en belastingen tot een bepaald bedrag mee te verzekeren zodat uw erfgenamen bij uw overlijden niet voor verrassingen komen te staan.
Bij het afsluiten van een hypotheek wordt er dikwijls een levensverzekering 'meeverkocht', dit is echter niet altijd noodzakelijk, laat u dus goed voorlichten.


Autoverzekering

Buitenlanders die niet permanent wonen in Catalonië kunnen hun auto met een buitenlandse nummerbord behouden, uiteraard dient u wel een verzekering te hebben in Nederland. In Catalonië kunt u geen verzekering aanvragen.
Uiteraard kunt u een Catalaanse auto kopen en verzekeren of uw Nederlandse auto invoeren. U dient echter wel een NIE nummer te hebben anders kunt u geen auto kopen.

Kijk elders op deze site bij ' auto invoeren ' voor meer informatie over het meenemen van uw auto naar Catalonië.


Overige verzekeringen en hoe ze af te sluiten

Er zijn een aantal verzekeraars die polisvoorwaarden hebben in andere talen dan het Catalaans. In alle gevallen is het raadzaam een grote verzekeraar te nemen zoals Mapfre of Zurich. Uiteraard kunt u door ons ook een vergelijking uit laten voeren tussen de verschillende verzekeraars.
Voor het afsluiten van een verzekering door HuisCostaBrava geldt dat wij de te ontvangen provisie aftrekken van de commissie die wij u in rekening brengen.


Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

Met HuisCostaBrava altijd de kat uit de boom en zeker niet in de zak!

contact pagina