TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Catalaanse notarissen

Catalonië is Nederland niet dus ook de notaris heeft een andere functie dan je zou verwachten. De koopovereenkomst en het passeren van de akte vindt dan wel plaats bij de notaris maar daar houdt iedere verdere vergelijking dan ook wel mee op.

U zult zelf moeten uitzoeken of de papieren in orde zijn en of de verkoper inderdaad wel (volledig) gerechtigd is om het huis in kwestie te verkopen.


Binnen en buiten de Escritura

De notaris vraagt u welk deel er opgenomen moet worden van de verkoopprijs in de officiele documenten (de Escritura.) Dat er 15% cash over tafel gaat is geen uitzondering. Formeel is het verboden maar wie doet het niet, kun je je afvragen. Juist omdat iedereen het doet heeft het feitelijk geen nut maar voor de Spanjaard is belastingontduiking een nationale sport.


Kosten vorige eigenaar

Evenmin checkt de notaris of er niet al een deel van het huis is doorverkocht aan iemand anders, of alle grond er wel bij hoort.
Ook lokale lasten voor bijvoorbeeld de reiniging dienen te zijn betaald door de vorige eigenaar anders kunt u ervoor opdraaien. Als u een aankoopmakelaar in de arm neemt zal hij dit soort zaken voor u regelen. U kunt ook een gestor inhuren. De kosten zijn zeer bescheiden maar de gerusstelling des te groter.


Extra service

Wat u mag verwachten maar niet altijd krijgt kunt u als extra dienst inkopen bij een notaris. Vraag of hij de koopovereenkomst direct faxt naar de gemeente, die wordt dan verzocht terug te bellen als de fax is ontvangen.
Dit 'ja woord' aan de notaris geeft nagenoeg honderd procent zekerheid dat uw huis niet nog even snel aan een ander kan worden verkocht. Er is inmiddels een wet tegen dit soort praktijken maar u moet wel zelf uw recht gaan halen.
Voorkomen is beter dan genezen!


Contact met HuisCostaBrava

Ons bellen is op zich geen probleem, realiseert u zich echter dat wij nimmer specifieke informatie kunnen geven. De meeste algemene informatie staat al op deze website. Raadpleegt u deze derhalve voordat u ons belt.

Als u ons belt houdt dan uw registratienummer bij de hand omdat daar direct naar wordt gevraagd. Wij krijgen zeer vaak aanvragen voor informatie, aan de beantwoording daarvan kunnen wij helaas niet meer voldoen. Het kost ons teveel tijd. Het succes van deze website en onze dienstverlening heeft ook zijn keerzijden.

HuisCostaBrava is ook niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken. De kosten om het kwaliteitspeil van onze dienstverlening hoog te houden worden niet vergoed door de instanties, makelaars, huiseigenaren of potentiële kopers van een huis maar door diegene die de informatie aanvraagt: u dus!

Onze adviezen en tussenkomst leiden altijd tot voordelen, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact pagina