TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Fiscaal nummer (NIE of NIF nummer)

Als u in Catalonië:

krijgt u te maken met de overheid. Die accepteert u enkelt als 'klant' als u een N.I.E. nummer aanvraagt. Dat kan via de lokale overheid of politie van een plaatsje in de omgeving waar u zich wilt vestigen.
Maar er zijn meer mogelijkheden!


De gestor

De gestor kan u helpen met het verkrijgen van een residentiekaart (NIE). U heeft dit nummer dus nodig om bijvoorbeeld een stuk gornd of woning in Catalonië te kopen.
Een gestor zit tussen u en een boekhouder in, een administratieve kracht die uw verzekeringen regelt, belastingformulieren invult en dus een NIE nummer aan kan vragen.


Helaas, u kunt het het beste zelf regelen

Wij ondervinden momenteel enorme vertragingen bij het aanvragen van een NIE nummer, soms wordt de aanvraag zelfs geweigerd en moeten wij een notariële akte op laten stellen door de aanvrager om ons te machtigen. In het verleden was een simpele verklaring voldoende.
Ook is het maar net wie je treft, is een agent op vakantie dan is bij de volgende de procedure ineens anders. Bij het afhalen van een document is het al niet anders. Aan de ene kant is het nauwelijks nog rendabel maar zo snel willen wij een service niet overboord zetten maar aan de andere kant lukt het simpelweg vaak om procedurele redenen niet.

Wij raden u aan de aanvraag zelf te doen, probleem is wellicht dat u deze dan ook zelf moet afhalen. Gebruik dan een gestor, die heeft het soms heel snel voor elkaar omdat die zo zijn contacten heeft.

Voor contact met een gemeenteambtenaar, politiefunctionaris of gestor moet u ter plaatste zijn, dat kost niet alleen geld maar vooral ook tijd. De aanvraag wordt ook niet direct afgehandeld, deze wordt in behandeling genomen en na verloop van tijd krijgt u bericht. In de tussentijd kunt u wel al handelen omdat u een dossiernummer krijgt. Zeker als u een bankrekening gaat openen heeft u uw dossiernummer nodig.

Of u gehuwd bent (in gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden maakt feitelijk niet veel uit); u zult twee aanvragen in moeten (laten) dienen.

REGISTREER u gratis en u kunt het formulier en een heldere uitleg gratis downloaden.


Contact met HuisCostaBrava

Ons bellen is op zich geen probleem, realiseert u zich echter dat wij nimmer specifieke informatie kunnen geven. De meeste algemene informatie staat al op deze website. Raadpleegt u deze derhalve voordat u ons belt.

Als u ons belt houdt dan uw registratienummer bij de hand omdat daar direct naar wordt gevraagd. Wij krijgen zeer vaak aanvragen voor informatie, aan de beantwoording daarvan kunnen wij helaas niet meer voldoen. Het kost ons teveel tijd. Het succes van deze website en onze dienstverlening heeft ook zijn keerzijden.

HuisCostaBrava is ook niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken. De kosten om het kwaliteitspeil van onze dienstverlening hoog te houden worden niet vergoed door de instanties, makelaars, huiseigenaren of potentiële kopers van een huis maar door diegene die de informatie aanvraagt: u dus!

Onze adviezen en tussenkomst leiden altijd tot voordelen, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact pagina