TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Catalaanse hypotheek

In Nederland maken we dingen graag complex, in Catalonië weten ze daar ook wel weg mee maar wat hypotheken betreft is het simpel, u gaat rechts of links.


Annuiteit

Verreweg de meeste hypotheken kennen een maandelijkse last die bestaat uit een deel rente en een deel aflossing. U betaalt gedurende de looptijd elke maand hetzelfde, doordat u aflost daalt de rente maar daarmee neemt de maandelijkse aflossing toe.


Aflossingsvrij

U betaalt nu alleen rente, hier zijn de banken niet erg happig op maar omdat de maandelijkse lasten lager zijn is een bank nog wel eens bereid dit soort constructies aan te bieden omdat er dan meer geleend kan worden, immers, u lost niet af maandelijks.
Met name als de bank voldoende zekerheden meent te hebben (onderpand, inkomen) is het risico redelijk beperkt.

Momenteel zitten er veel Catalanen tot over hun oren in de schulden, omdat de huizenprijzen dalen maken de banken zich zorgen en zijn terughoudender geworden met het verstrekken van nieuwe leningen.


Financiering vanuit Nederland

Als u aanklopt voor een huis dat meer dan een miljoen financiering vergt gaan er deuren open in Nederland maar als gewone sterveling zult u niet eenvoudig een hypotheek kunnen krijgen. Omdat wij contacten hebben met verschillende instellingen in zowel Nederland als Catalonië geven wij hier geen advies.
In het algemeen geldt: de hypotheekrente voor een huis in Catalonië is niet aftrekbaar op uw Nederlandse inkomen, of u nu wel of geen eigen huis heeft in Nederland. De rente in Catalonië ligt iets hoger in het algemeen maar echt veel schelen doet het niet, de rente kan echter wel sneller stijgen dan in Nederland. Lange looptijden zijn mogelijk maar dat betekent zeker niet dat de rente tussentijds niet wordt verhoogd.


Hulp of een offerte nodig?

Wij kunnen u bij (laten) staan door een geldverstrekker in Nederland of Catalonië. Geheel afhankelijk van uw situatie en de lokatie waar u iets wilt gaan kopen kunnen wij u advies geven bij wie u het beste te rade kunt gaan.
Makelaars die u een huis verkopen weten altijd wel een goede bank maar besef dat zij aanbrengprovisie krijgen, ze zullen u dus altijd naar hun huisbank brengen, ongeacht of dat voor u wel de beste keuze is.


Second opinion

Ook kunnen wij beoordelen of een al uitgebrachte offerte voor verbetering vatbaar kan zijn. Met het advies kunt u dan elders een tweede offerte aanvragen of de offrerende partij verzoeken een verbeterd voorstel te produceren.

Indien u ons een offerte op wilt laten vragen zijn daar net als aan de second opinion kosten aan verbonden aangezien wij geen hypotheekbemiddelaar zijn. Dat houdt ons vak zuiver. De kosten bedragen 200 euro per beoordeling/ offerte.
Indien wij op basis van uw gegevens op een en hetzelfde moment meerdere offertes aan denken te kunnen vragen betaalt u slechts eenmaal 200 euro.


Werknemers overleggen het volgende om voor een hypotheek in aanmerking te komen


Ondernemers overleggen het volgende om voor een hypotheek in aanmerking te komen

Afhankelijk van de bank kan deze extra waarborgen vragen, soms is men erg soepel. Bankiert u bijvoorbeeld al een paar jaar bij een bank dan gaat men vaak snel een stapje harder voor u. Besef dat Catalaanse banken soms gevoelig zijn voor een vriendelijk woord en eerste indruk. Als u beleefd en netjes gekleed bent werkt dat in ieder geval niet tegen u.

Financiering eigen grond

Voordat u naar de bank gaat voor de financiering van eigen grond moet u ook voor het navolgende zorgen

Raadpleeg een advocaat voor informatie over het bouwproces, bouwvergunningen, architecten en constructieplannen voordat u met de bank gaat praten.


Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

Met HuisCostaBrava altijd de kat uit de boom en zeker niet in de zak!

contact pagina