TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Gas, electriciteit en water

Wel zo handig als u zich kunt wassen in uw nieuw verworven 'casa' of 'piso'. Bij het huis hoort een contract voor de levering van gas en water. Het gas komt vaak in flessen, de oude eigenaar neemt niet zelden de flessen mee en dan moet u maar zien aan nieuwe flessen te komen, dat is niet altijd even eenvoudig.
Het contract moet in ieder geval op uw naam komen, wellicht komt er een controleur, de leidingen moeten goed zijn en als er ergens een stuk rubberen slang zit mag dat niet langer dan 1,5 meter zijn en niet ouder dan vijf jaar. Er staat een datum op de slang.

Regel dit eventueel via een gestor, een beetje makelaar of goede bank kan dit ook voor u doen.


Natuurgas

Op veel plaatsen komt er gas via leidingen uit de straat. U bent niet verplicht mee te doen maar besef dat de levering van flessen een 'uitstervend verschijnsel' is. Vanaf de straat tot aan uw huis zult u de kosten moeten dragen, uiteraard ook binnen uw huis.
Voordeel is als u buren heeft die mee willen doen.


Electra

Het contract voor de levering van electriciteit neemt u tevens over. Let op dat alle rekeningen zijn voldaan, soms sluit men u niet aan als de vorige eigenaar zijn nota's gedurende lange tijd niet heeft betaald. Het aanvragen van electra kunt u overlaten aan achtereenvolgens de makelaar, de bank of de gestor.


Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

Met HuisCostaBrava altijd de kat uit de boom en zeker niet in de zak!

contact pagina