TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Emigreren naar Catalonië

Per jaar vertrekken er meer mensen uit Nederland dan er in komen. Dat komt deels doordat er steeds minder mensen naar Nederland komen en het aantal vertrekkers redelijk stabiel blijft maar feit is dat er ook veel mensen denken aan een definitief vertrek uit Nederland.


Rozengeur en manenschijn

In elk land krijg je te maken met regeltjes en het opgeheven vingertje van de EU reikt ver, zelfs tot in Catalonië. Aan tal van wet- en regelgeving merk je de laatste jaren dat er flink wordt opgeschoven naar de andere landen.
Belastingtarieven zijn niet meer zo gunstig in Catalonië als ze ooit waren, zeker, er zijn nog vele mogelijkheden maar betrek ook andere zaken bij uw beslissing. Als het kan is een 'pied-a-terre' in Nederland aanhouden zo'n gekke gedachte nog niet.


Het vinden van een geschikt huis

Als u op zoek gaat naar een permanente verblijfplaats in Catalonië is het belangrijk kritisch te blijven kijken naar wat u achterlaat en wat u aan gaat treffen. Het is dan ook aan te raden een makelaar of bouwkundige mee te nemen als u een huis bezichtigt. Maar zelf kunt u natuurlijk ook al een heel eind komen als u zich afvraagt:

Persoonlijke wensen en eisen

Verreweg het belangrijkste is of u gelukkig kunt worden. Denk vooral aan de kinderen, hoe dicht is er een school in de buurt en is het makkelijk voor uzelf om werk te vinden en niet te vergeten, de boodschappen.
Let op alle zaken die van belang zijn! De tips op deze pagina zijn verre van volledig. Indien wij u gaan begeleiden bij uw vertrek uit Nederland komen er uiteraard veel meer zaken aan de orde.


Informatie over emigreren naar Catalonië

Er zijn veel sites op het Internet waar u informatie aan zult treffen over een mogelijk vertrek uit Nederland. Realiseert u zich daarbij één ding, uw persoonlijke omstandigheden maken geen deel uit van de indrukken die u dan opdoet. Consequenties die u niet kunt overzien brengen wij in kaart en bespreken wij met u.

Het komt voor dat een gezin in Nederland blijft omdat het geluk dat zij zoeken toch niet zo voor de hand ligt door simpelweg maar te emigreren. In verreweg de meeste gevallen valt het altijd aan te raden niet alle schepen achter u te verbranden.
Dikwijls kan overwaarde in een huis worden benut om eerst een bescheidener onderkomen te betrekken.


Kosten dienstverlening

Onze diensten en de kosten die wij daarvoor berekenen zijn transparant. U weet wat u krijgt en wat u moet betalen.
Schriftelijk wordt met u vastgelegd welke diensten wij kunnen leveren. Het tarief voor alle diensten is een vast bedrag bovenop de inkoopprijs.
Uiteraard kunnen wij veel kostenbesparingen realiseren, niet zelden zijn onze klanten per saldo goedkoper uit dan alles zelf te regelen.

Denk o.a. aan:

HuisCostaBrava neemt u veel zorgen uit handen en heeft al veel denkwerk verricht en de nodige ervaring opgedaan. Neem contact met ons op als u serieus denkt aan een tweede huis of misschien zelfs wel emigratie.


Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

Met HuisCostaBrava altijd de kat uit de boom en zeker niet in de zak!

contact pagina