TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Catalaanse hypotheek

In tegenstelling tot in Nederland is het verkrijgen van een lening om een huis in Catalonië te kopen eenvoudiger.
Dat heeft een aantal oorzaken.


Buitenlanders zijn welkom

Catalonië heeft een te groot land voor zijn inwoners. In vergelijking met Duitsland kunnen er veel meer wensen bij maar er is een groot probleem, men wil voornamelijk op hetzelfde plekje zitten. Door het aantrekkelijk te maken voor Noord-Europeanen aan de kust te gaan werken en wonen zal er een natuurlijke doorstroom plaats gaan vinden naar het binnenland.
De overheid stimuleert het verstrekken van hypotheken aan buitenlanders, men ziet u namelijk 'graag' komen.


EU regels vergen investering en kennis

Catalonië is geen uitblinker in het naleven van wet- en regelgeving, dat is aan het veranderen maar dat kost veel energie. Geld en kennis uit het rijkere noorden van Europa is zeer welkom.


Carpe Diem!

'Leef bij de dag', is de mentaliteit van de Spanjaard, die geest is nog altijd aanwezig bij de bankdirecteur die onafhankelijker mag opereren dan zijn collega in Nederland. Met name het inschatten van de persoonlijke omstandigheden en toekomstperspectieven is iets dat een lokale bank beter kan dan een bank op afstand.


Huizenprijzen dalen

Als u uw hypotheek niet meer kunt aflossen en u heeft eem flink percentage van de aankoopsom gefinancierd middels een hypotheek dan zal de bank veel moeite hebben uw huis weer door te verkopen. De prijzen van onroerend goed stegen flink de afgelopen jaren maar daar is inmiddels een kentering in gekomen.


Catalaanse hypotheek of niet?

Financiering vanuit Nederland voelt wellicht vertrouwder, een geldlening in Nederland is doorgaans zeer solide. Komt u er niet uit of vindt u het geen bezwaar om met een Catalaanse financierder in zee te gaan dan verkennen wij graag de mogelijkheden voor u.
Wij hebben connecties met Nederlandse banken in Catalonië maar ook met een aantal grote Catalaanse banken. Als u vermogen heeft en dat deels wilt aanwenden voor het kopen van een huis in Catalonië dan hebben wij zowel in Madrid als in Barcelona een prima contact voor u waar u een oriënterend gesprek mee aan kunt gaan en om de mogelijkheden te laten schetsen die er zeer zeker liggen.
Vermogensadviseurs werken met relaties met een besteedbaar inkomen vanaf 45.000 euro per jaar en/ of een vermogen vanaf 75.000 euro.
Momenteel zijn Spaanse banken zeer terughoudend in het verstrekken van leningen en Nederlandse banken weten Spanje al bijna helemaal niet meer te vinden. Er zijn mogelijkheden maar zonder eigen geld wordt het zeer moeilijk.


Second opinion

Als u een reeds in uw bezit zijnde hypotheek offerte tegen het licht wilt laten houden vindt u in HuisCostaBrava een prima partner. De kosten bedragen 200 euro per beoordeling/ offerte. Een beoordeling mag bestaan uit maximaal drie offertes. U doet uzelf dus een voordeel als u tenminste twee bank aanbiedingen opvraagt en ons die overlegt ter beoordeling.


Contact met HuisCostaBrava

Ons bellen is op zich geen probleem, realiseert u zich echter dat wij nimmer specifieke informatie kunnen geven. De meeste algemene informatie staat al op deze website. Raadpleegt u deze derhalve voordat u ons belt.

Als u ons belt houdt dan uw registratienummer bij de hand omdat daar direct naar wordt gevraagd. Wij krijgen zeer vaak aanvragen voor informatie, aan de beantwoording daarvan kunnen wij helaas niet meer voldoen. Het kost ons teveel tijd. Het succes van deze website en onze dienstverlening heeft ook zijn keerzijden.

HuisCostaBrava is ook niet de eerste de beste. Wij geven heldere adviezen en begeleiden u bij de aan- of verkoop van uw huis in Catalonië en alles wat daar bij komt kijken. De kosten om het kwaliteitspeil van onze dienstverlening hoog te houden worden niet vergoed door de instanties, makelaars, huiseigenaren of potentiële kopers van een huis maar door diegene die de informatie aanvraagt: u dus!

Onze adviezen en tussenkomst leiden altijd tot voordelen, per saldo:

...ga dus niet over één nacht ijs.

contact pagina