TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Auto invoeren in Catalonië

Uw auto meenemen naar Catalonië

Als u tot 182 dagen per jaar in Catalonië verblijft kunt u gerust met uw Nederlandse kenteken rondrijden, uiteraard moet de auto in Nederland verzekerd zijn.


Eerst auto uitvoeren uit Nederland

De registratie in Nederland moet worden beëindigd. U kunt zich wenden richten tot de Rijksdienst voor het wegverkeer, Afdeling Centrale Informatie en Administratie. Na verwerking krijgt u het gestempelde deel II van het kentekenbewijs en de uitvoer-verklaring.


Vervolgens gaat u de auto invoeren

De auto maakt deel uit van uw verhuisboedel, daarbij geldt wel dat de B.T.W. in Nederland moet zijn afgedragen, dat je de auto in Nederland werkelijk hebt gebruikt gedurende zes maanden en dat het voertuig tenminste 6.000 kilometer heeft gereden.
Voor registratie van de auto in Spanje kun wendt u zich tot de Verkeersdirectie (DGT) van het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken.
Bij de registratie dient u een Spaanse verblijfsvergunning te overleggen en de Spaanse kenteken registratie-belasting (=Impuesto de matriculación) te betalen.
Vaak moet de auto in Spanje een keuring ondergaan, de zgn. I.T.V. (= Inspección Técnica de Vehículos). Eenmaal in Spanje geregistreerd, moeten auto's die vijf tot negen jaar oud zijn om het jaar worden gekeurd, is de auto ouder dan moet deze ieder jaar worden gekeurd.


Lees voordat u ons belt

Onze betrouwbare dienstverlening levert onze klanten altijd voordelen op, zowel praktisch als financieel, daar staat een passende beloning tegenover. Kijk dus eerst even HIER voordat u contact met ons opneemt.