TIENSTAPPENPLAN       Aanvraag registratienummer (gratis)

Gratis informatie maar geen vraagbaak

Wij trachten met de informatie die wij op deze site aanbieden zo actueel mogelijk te zijn om u op weg te helpen bij het kopen van een huis. Maar wellicht heeft u een gerichte vraag die dus specifiek op uw situatie betrekking heeft. Dat vraagt dan om een gedegen antwoord. Wij zijn echter geen gratis vraagbaak.
Als wij de vragen die ons bereiken allemaal moeten beantwoorden komen wij niet meer toe aan waar het ons om begonnen is, namelijk het goed begeleiden van Nederlanders die een huis willen kopen aan de Spaanse Costa Brava maar die niet geconfronteerd willen worden met de beslommeringen er omheen.

Als u zich inschrijft krijgt u toegang tot het Intranet waar meer informatie staat en waar u vragen kunt stellen die op uw situatie van toepassing zijn.

Intranet

Onze diensten en de kosten die wij daarvoor berekenen zijn transparant. U weet wat u krijgt en wat u moet betalen.
Voor het Intranet kunt u zich kostenloos inschrijven. Er staat exact wat wij voor u kunnen betekenen en welke diensten er gratis zijn, waar wij een vergoeding voor vragen en wat er gebeurt als wij voor u onderhandelen, bemiddelen en optreden.

Onze dienstverlening

Onze inspanningen besparen u niet alleen een hoop werk en dus tijd, maar ook geld. In verregweg de meeste gevallen zijn onze klanten goedkoper uit dan wanneer zij alles zelf geregeld zouden hebben. Dus nog afgezien van de tijd die zij daaraan kwijt zijn.

Denk o.a. aan:

CasaCatalunya neemt u veel zorgen uit handen en heeft al veel denkwerk verricht en de nodige ervaring opgedaan. Neem contact met ons op als u serieus denkt aan een tweede huis of misschien zelfs wel aan emigratie.
Of u nu een appartement, winkel of villa zoekt, CasaCatalunya gaat op zoek naar dat ene huis dat precies beantwoordt aan uw wensen.

Kosten dienstverlening

Alle diensten hebben vaste bedragen, wij werken niet met percentages van de eventuele aan- of verkoopkoopsom van een huis.
Als u kiest voor begeleiding bij uw zoektocht en de uiteindelijke aankoop en afhandeling maakt u het uzelf gemakkelijk. Een grote zorg wordt u uit handen genomen. Wij onderhandelen namelijk met of namens u met de verkoper.

Het emotionele aspect dat altijd komt kijken bij het kopen van een huis legt het zwaartepunt aan uw kant, wij zijn rationeler en kijken naar wat het huis waard is. Ook speelt een rol of het huis de juiste economische waarde heeft. Afstanden, uitzicht, buren, grondoppervlakte, aantal badkamers en verkoopbaarheid zijn bepalend. Zaken waar u zelf wellicht niet zo snel aan zult denken als u uw droomhuis gevonden heeft.

De onderhandelingen starten dan eigenlijk pas maar in uw geest waant u zichzelf misschien al eigenaar, een verkoper (zeker als hij een makelaar meeneemt) heeft dat snel in de gaten en zal dan vasthouden aan een (te) hoge prijs met het idee dat u toch wel gaat betalen.

Onze bemiddeling bestaat uit vijf stappen.

  1. Het lidmaatschap van CasaCatalunya: GRATIS
  2. de zoekopdracht: 200 Euro
  3. huizenbezoek 20 euro per huis plus de kilometervergoeding (zie verder)
  4. de aankoopopdracht: 200 Euro
  5. afwikkeling aankoop: 400 Euro


U bepaalt nadat u gratis lid bent geworden en het Intranet bezocht heeft of u verder met ons in zee wilt gaan. Eventueel starten wij een zoekopdracht en onderhandelt u zelf en regelt u de eventuele koop ook zelf. U kunt ook het gehele traject ingaan en ons tot en met de sleuteloverdracht betrekken bij de realisering van uw droom.

Variabele kosten

Er zullen kosten komen die vooraf niet zijn in te schatten. Het spreekt voor zich dat wij de notariskosten en de overdrachtsbelasting niet voor u betalen maar ook als wij u ophalen van het vliegveld en onderbrengen in een appartement of pension zijn daar kosten voor u aan verbonden.
Maar u bent nooit duurder uit dan dat u het zelf regelt. En wat is er makkelijker dan door een Nederlander te worden opgehaald van het vliegveld die u aflevert op de plaats van bestemming en daar uw onderdak al geregeld heeft.
Wij berekenen gemiddeld 30% minder dan dat een taxi kost en onderhandelen over een kamer of appartement voor u om tijdelijk in te verblijven.

Als wij met u een huis gaan bekijken zal er vrijwel altijd ook een tweede of eventueel derde bezoek worden geregeld. Die afspraken maken wij zelf, u hoeft alleen maar klaar te staan om door ons te worden opgehaald en rondgereden.
Omdat uw profiel en zoekopdracht uit veel details bestaat zullen er geen tientallen huizen uitrollen, u weet dus vrij snel wat de mogelijkheden zijn. Als u de zoektocht om wat voor reden dan ook wenst te staken dan stopt onze dienstverlening en betaalt u alleen wat vooraf met u is doorgesproken en waarmee u akkoord bent gegaan.
U krijgt nooit een nota die u niet verwacht!

Als u in de gelukkige omstandgheid geraakt dat het huis van uw dromen ertussen zit en u een bod wenst uit te brengen overleggen wij met u, echter, nooit ter plaatse. De verkoper of zijn makelaar zullen altijd zeggen dat er meer kapers op de kust zijn maar dat trucje (en nog tientallen andere) kennen wij inmiddels wel.
Wij spreken af dat wij hen binnen 36 uur op de hoogte stellen van uw eventuele belangstelling en bod. Als u langer nodig heeft kunnen wij doorgaans afspreken dat tegen een vergoeding van een paar honderd Euro de verkoper het huis vasthoudt. Soms gaat dat ook gratis maar dat is vaak wel al een teken dat hij graag wil verkopen aan u. De bereidwilligheid van een verkoper om u tijd te gunnen werkt dus vaak al prijsverlagend.

Brengt u ter plekke een bod uit of u maakt uw interesse iets te enthousiast kenbaar dan wordt onderhandelen erg lastig.

Second opinion

Als u zelf al een zoektocht heeft afgerond en het huis van uw dromen heeft gevonden maar twijfelt over de vraagprijs dan kunt u ons om een second opinion vragen. Bedenk dat veel makelaars elkaar kennen en dezelfde huizen in verkoop hebben. Onderling maken zij nog wel eens afspraken. Stel dat uw aankoopmakelaar de verkopend makelaar kent dan is een 'een-tweetje' in Spanje, helaas, niet ongebruikelijk.

Voor het beroordelen van een object en de bijbehorende vraagprijs berekenen wij 200 euro plus de kilometerprijs om naar het huis te rijden.

Voor hypotheekoffertes geldt hetzelfde, wij laten een offerte doorrekenen door een financieel expert die of met een beter voorstel komt of aangeeft dat de aanbieding passend is.
De kosten voor de beoordeling bedragen 200 euro, een tweede en derde offerte bij dezelfde berekening betrekken kan voor een bedrag van 40 euro extra per offerte.

Vervoer | kilometerprijs

Dertig cent per kilometer zonder startbedrag. Een taxi heeft een startbedrag van een paar Euro en een kilometerprijs van tussen de 60 en 80 cent.

Zeg achteraf nooit: "dat wist ik niet!"

U kunt zich gratis registreren voor het Intranet waar u een profielpagina kunt invullen. U krijgt altijd pas een rekening als u vooraf akkoord bent gegaan met de kosten. U krijgt altijd bericht vooraf wat de kosten zullen zijn en het werk wordt pas opgestart en de rekening verzonden als u op dat bericht een akkoord heeft gegeven.

Met CasaCatalunya kijkt u altijd de kat uit de boom en krijgt u hem niet in de zak!

REGISTREREN